Menu mobilne

Oświadczenie dla Prasy

01.02.2018
Budowa nowego budynku przychodni przy ul. Lubickiej 19/21

Szanowni Pacjeni przychodni przy ul. Lubickiej.

W kwietniu rozpoczynamy zapowiedzianą wcześniej budowę nowego budynku przychodni przy ul. Lubickiej. Obecny budynek zostanie zburzony. Zespół lekarski, pielęgniarski oraz rejestacyjny na czas budowy zostanie przeniesiony do przychodni przy ul. Rakowicza 4. Numery telefoniczne pozostaną bez zmian. Dla Państwa wygody, w razie pytań dotyczących ciągłości świadczeń, uruchomiliśmy numer informacyjny - 887 180 427.

Ostatni dzień pracy przychodni przy Lubickiej zaplanowaliśmy na dzień 16 marca 2018 (piątek). 19 marca 2018 (poniedziałek) to pierwszy dzień przyjeć w przychoni przy ul. Rakowicza 4.

Za utrudnienia przepraszamy. Jesteśmy przekonani, że efekt końcowy prac remontowych zrekompensuje Państwu wszelkie niedogodności.

14.11.2017
Zmiana siedziby NFZ Bydgoszcz

Uwaga!

Kujawsko – Pomorski Oddział Wojewódzki NFZ zmienia adres siedziby na:
ul. Łomżyńska 33; 85-863 Bydgoszcz

02.11.2017
Popieramy Postulaty i Działnia Protestacyjne Lekarzy Rezydentów

Rezydenci zakończyli głodówkę jednak zapowiadają kontynuowanie swych działań m.in. poprzez wypowiadanie klauzul pozwalających na pracę ponad przepisowe 48 godzin w tygodniu.

01.10.2017
Zarząd Spółki uprzejmie informuje, że Lecznice Citomed kontynują udzielanie świadczeń w zakresie nocnej i świątecznej opieki zdrowotnej. Umowy w tym zakresie zostały podpiasane z oboma toruńskimi szpitalami, które w myśl nowych przepisów, odpowiadają za tą grupę świadczeń.

Decyzja o kontynuacji podyktowana została przede wszystkim dobrem Pacjentów, którzy od 25 lat są dla Lecznic Citomed priorytetem.

Informujemy również, iż świadczenia nocnej i świątecznej opieki zdrowotnej na terenie miasta Toruń realizowane są w dwóch placówkach:

- w placówce Lecznic Citomed przy ul. M. Skłodowskiej-Curie 73, tel.: 56 658 44 60, 56 658 44 66, 56 658 44 58;

- oraz w Specjalistycznej Przychodnii Medycyny Rodzinnej „Rudak-Med.” sp. z o.o. przy ul. Podgórskiej 24 A, tel.: 56 654 78 20.